Като какъвто и да го определяме този празник отколешна традиция в този ден е да засвидетелстваме любов, почит и уважение към всички жени в нашия живот. 
Какъв да бъде този подарък обаче? 
Астрологията ни идва на помощ за решаването на този проблем, защото предпочитанията, за които жената не винаги говори на глас 
/а понякога дори и не подозира за тях/ са записани в нейната рождена дата.

За да ви помогна в този избор ще направя една селекция от подаръци според знаците на зодиака. Единственото, което трябва да направите е да си спомните кога е рождения ден на дамата, за която ще избирате подарък. И да вметна, че тези идеи може да ги ползвате и за всеки друг повод!

ОВЕН - от 21 март до 20 април

Жената Овен е истински лидер. Тя постига целите си, винаги първа в кариерата и любовта. Ярка и импулсивна тя може да хареса само един подарък - огнения. Скъпите бижута са едно съвсем подходящо предложение за тях. Съвместно пътуване до СПА комплекс или вечеря на свещи ще запали огнената енергия на този знак. Чанта или портфейл от качествена еко кожа, оригинални свещници или карта за фитнес клуб ще зарадват любимата ви. Помислете си дори за ваучер за конен център - тези дами обичат действието. 

Тъй като Овен-ките са много енергични, не трябва да им давате подаръци, които изискват постоянство и концентрация - комплекти за плетене, бродерия или пъзели - ще бъдат възприети с недоумение. 

Ако ще избирате цветя за тези огнени дами, това, разбира се, трябва да е класика. Розите или хризантемите са подходящи. 

Представителките на този знак винаги ще оценят ярката опаковка. Трябва да се постараете много (или да откриете някой да го свърши вместо вас), за да постигнете "WAW ефекта".

ТЕЛЕЦ - от 21 април до 21 май

Жената Телец е удивително целенасочена и хармонична личност. В нея се съчетават спокойствие и решителност, увереност и оптимизъм. Телците обичат всичко прекрасно във всиките му проявления - аромати, живопис, музика... Изберете за тях нещо закачливо и със сигурност красиво, което да ги приближи до елементите на земята. Нещо, на което ще се възхищават дълго и ще им напомня за вас. 

Красив сапунен букет в нежни тонове, вкусно миришещи кремове за тяло или практични колекционерски предмети ще изненада приятно жените, родени под този знак. Билетите за концерт на любимата ѝ група/изпълнител или комплект от ароматни масла за добавяне на уют и спокойствие в дома са също добро предложение. 

Подходящите живи цветя за жената Телец са момина сълза и сини камбанки. 

Не устройвайте шеги на жени от тази зодия и не им давайте сувенири и дрънкулки! Телецът няма да оцени това.

БЛИЗНАЦИ - от 22 май до 21 юни

Жената Близнаци е многолика. Днес е скромна домакиня, а утре пробивна кариеристка. Противоречивите интереси и желания буквално разкъсват Близнаците. Но именно внезапността и непредсказуемостта, присъщи на тях, придават на жените от този знак уникален чар и привлекателност.

Подарете на вашата дама от зодия Близнаци нещо уникално и оригинално. Ако ще е бижу, нека бъде специално изработено за нея. Ако ще е електронна джаджа - като безжични слушалки, електронен четец или ринг лампа на статив - трябва да е последен модел и да бъде гравирано с нейното име. Главното тук не е цената, а ефектът, който подаръка ще създаде. 

Подходящите живи цветя за тази дама са карамфили, астри или теменужки.

Интериорни предмети, подови вази или картини няма да зарадват жените Близнаци.

Жените мечтаят да бъдат изненадани всяка година като за първи път

Разгледайте още идеите за подаръци

  какво да подарим за 8-ми март

  РАК - от 22 юни до 22 юли

  Представителките на тази зодия са мистериозни натури с уязвима душа. Те се нуждаят от специални грижи и любов. 

  Дамите Рак са домошарки и ще оценят всичко, което ще допринесе за топлината в домашното им огнище. Такива предмети могат да бъдат прекрасен комплект за хранене или нещо за украса на интериора като картина или голяма ваза за пода.  

  Чувствителни и консервативни, романтични и мечтателни, жените Рак ще останат очаровани от подаръци, символизиращи връзката с миналото и неприкосновеността на вечните ценности. Един такъв може да бъде ретро албум (който може да откриете по онлайн търговете или на битака) пълен с вашите общи снимки от Инстаграм или специално ръчно направен фотоалбум, в който да сложите снимките, запечатали най-емоционалните ви моменти. Повярвайте ми, ще бъде много емоционално! 

  Подходящите живи цветя за тази дама са нарциси, лилии и ириси. 

  Не подарявайте на жената Рак дискове с филми, аксесоари или фентъзи книги.

  ЛЪВ - от 23 юли до 21 август

  Жената Лъв е истинска кралица. Свободна и независима, изискана и ярка, тя предизвиква възхищение и привлича вниманието във всяка компания. 

  Практически Лъвиците обичат всичко красиво и качествено. За тях единствено приемливото е най-доброто от най-доброто.  И да не забравяме, че обичат и с ушите - пожеланията трябва да са перфектни.

  Като за кралица - само кралски подарък! 
  Ваучер за козметични разкрасителни процедури в най-нашимелия салон или за любимия ѝ магазин, за да обнови гардероба си;  толкова голяма златна гривна, че да привлича погледите; пари, но прилично много. Ако решите да ги заведете на ресторант, той трябва да е най-шикозният. И трябва да стигнете до там с лимузина. Накратко, лъвиците се нуждаят от яркост, шик и обем.

  Подходящите живи цветя за Лъвицата са розите и гладиолите. Но букетът трябва да е огромен и да изглежда „богато-скъп“!

  В никакъв случай не подарявайте на жената Лъв реплики на известни марки или кристали. Това ще я обиди до дъното на душата ѝ. Лъвиците имат отличен вкус и чувство за стил и вместо официален подарък, биха предпочели изобщо да минат без такъв.

  ДЕВА - от 23 явгуст до 23 септември

  Гледайки невъзмутимото лице на жената Дева, никога няма да се досетите, че в нейната душа бушува вихър от страсти. Девата е дама до върховете на ноктите си. Непрекъснато се самообразова и усъвършенства. Представителките на тази зодия са много сериозни по отношение на подаръците, така че е по-добре веднага да изясните какво Девата би искала да получи като подарък.

  Ако обаче нямате такава възможност спокойно може да заложите на практичните и полезни подаръци. Ръчно декорирана красива кутия с много отделения за организиране на бижута, чай или друго каквото тя реши; ваучер за любимия ѝ магазин, за натурална козметика или еко продукти; прекрасен букет заедно със вазата и задължително бележка "Задължавам се редовно да пълня тази ваза с цветя!" ще зарадват Девата. 
  Аз, като една не съвсем типична, но все пак Дева, бих се зарадвала и на хартиена книга.

  Подходящите живи цветя за Девите са астри и теменужки. За мен, лично, и фрезиите. Може да изберете и саксийно цвете в случай, че тя си има вече такива в къщи.

  В никакъв случай не подарявайте на жената Дева меки играчки, неподходящи за нейния интериор сувенири и всичко, което тя смята за безполезно. Девата, разбира се, няма да изрази ясно недоволството си. Но с удоволствие ще се отърве от подаръка си при първа възможност.

  88 пожелания за 8-ми март

  Липсва ви вдъхновение - разгледайте и се вдъхновете от тази впечатляваща селекция от пожелания за всяка дама

   вдъхнови се

   ВЕЗНА - от 24 септември до 23 октомври

   Тези момичета са разумни и ерудирани. Главите им са пълни със знания в съвсем различни области. И това поражда постоянна им несигурност. Ако Везните трябва да избират, те ще го правят дълго време, безкрайно претегляйки плюсовете и минусите.

   Везните не са взискателни и обичат изненадите. Ако им подарите дори дрънкулка, но по оригинален начин, те ще се зарадват. Обожават изненадите, необичайностите и удобствата. Добре ще бъде да им угаждате през целия ден, а не само сутринта. И най-интересното е, че за жените Везни не е толкова важен подаръка, колкото вниманието. Всеки един подарък ще е радост за тях. 

   Везните обичат нещата в комплект или в чифт - обеци, тениски за двойки, комплекти съдове... Те са и любителки на красотата. Всичко в живота им трябва да се комбинира и хармонизира. Предмети на изкуството, които задължително трябва да съответстват на стила, поддържан в целия им дом, стотната чанта или обувките последен писък на модата никога няма да са й излишни.

   Подходящите живи цветя за Везните са розови рози и теменужки.

   В никакъв случай не подарявайте на жената Везни пари или подаръчна карта! Тя не обича да избира, има нужда от готово решение!

   СКОРПИОН - от 24 октомври до 22 ноември

   Жената Скорпион примамва, привлича и омагьосва. Грациозна и съблазнителна, тя се отличава с любовта си към всичко мистериозно и необяснимо. 

   Представителките на тази зодия просто обожават необичайни подаръци. Скорпионките харесват символичните неща, които носят нотка на мистика. Висулка със скорпион; гривна, заредена за късмет или амулет за богатство ще й пасне идеално.  Еротичният подтекст на подаръка също е съвсем подходящ - от еротично бельо до интимни играчки, но всичко зависи от възпитанието, заложено в жената. Съвсем подходящ е и сертификатът за впечатления, но я оставете тя сама да избере как да го ползва - да язди кон, да се впусне екстремно в аеродинамичен тунел или да релаксира с керамика.... Загадките тип Шерлок Холм или ескейп стая също не са за пропускане.

   Подходящите живи цветя за Скорпионките са божури, лилии и вечните рози.

   В никакъв случай не трябва да давате на жената Скорпион както практични неща за дома, така и безполезни сувенири. За разлика от студената Дева, темпераментното момиче Скорпион може да ви каже всичко, което мисли за подаръка директно в очите. А от това нямате нужда, нали?!?

   СТРЕЛЕЦ - от 23 ноември до 22 декември

   Представителкате на този знак е игрива и весела, жена-ураган, парти звезда. Не понася скуката и безделието.

   Женита Стрелец обичат всичко ново и необичайно, скъпо и показващо статус. Особено това, което сами не могат да си позволят. Ако нямате възможност за пътуване до по-топли страни през март изберете скъпо бижу, маркова чанта или пръстен с диамант. Последен модел телефон или ултрамодерна джаджа също е вариант. Освен това представителките на този знак са непринудени и с благодарност ще приемат подаръци-емоции, като курсове по алпинизъм или екстремно шофиране. Може и просто да сбъднете някоя тяхна мечта. Накратко - ще ви се наложи да се бръкнете малко по-дълбоко 😉

   Цветята за жената Стрелец могат да бъдат всякакви, но букетът трябва да е голям!

   Когато избирате подарък за тези дами, имайте предвид, че Стрелците са непокорни. Не трябва да купувате банални домакински предмети или кухненски прибори, те няма да го оценят.

   Къде може да откриете готови зодиакални подаръци 

   вече има доста интересни предложения на пазара

   Чай Zodiac от Vireo

   "Чай за връзка с реалността" или "Чай за облекчаване на драмата” - защо не?!?

   избери подходящия

   Зодиакална свещ

   Изработени от майки на деца с увреждания/възрастни с увреждания

   избери и помогни

   Сапуни Звезден крах 

   СапунтаМара са се постарали да ни предоставят полезното с доза хумор

   сапун(т)и

   КОЗИРОГ - от 23 декември до 20 януари

   Жената Козирог е силна, волева, упорита и самоуверена дама.

   Тези жени обичат практичните подаръци, на които могат не само да се възхищават, но и постоянно да ги използват. Подарете ѝ Kindle в нов формат, абонамент за Netflix, чифт слушалки и завинаги ще бъдете в сърцето ѝ. 
   Освен практичното Козирозите обичат и статута. Класически часовник на известна марка, стилна гривна, стилна чанта - всичко ще подхожда на вашата дама. Ако искате да я зарадвате с нещо по-романтично, тогава основното изискване за подарък е неговото качество. 
   На тези момичета можете с чисто сърце да подарите и ваучер за пазаруване. Така тя сама ще избере това, което ѝ харесва. 
   Можете да зарадвате Козирога и с логически игри - те обичат да решават сложни и заплетени пъзели.

   Любимите цветя на дамите Стрелец са лалетата.

   Но сапун, свещи, сувенири и други дреболии не трябва да се подаряват! Според Козирозите тези неща са напълно безполезни.

   ВОДОЛЕЙ - от 21 януари до 19 февруари

   Водолеят се смята за най-талантливия знак на зодиака. Това са оригинални, талантливи творчески хора. И много често си мислят, че не са от този свят или че са на грешното място в грешното време.

   Въпреки това, тези жени са невзискателни и знаят как да се радват дори на най-обикновените подаръци. Но вниманието за тях е безценно! Организирайте куест/търсене/, в който тя ще открие билети за кино за сутрешната прожекция, покана за ресторант за обяд или романтична изненада за вечерта. Водолейката определено ще се зарадва! Друго предложение са комплект дискове с култови филми, музикална селекция или абонамент за любимото ѝ списание. Специална радост ще ѝ достави нещо, за което тя отдавна мечтае, но или няма достатъчно време или достатъчно пари, за да си го закупи.

   Подходящите живи цветя за дамите Водолей са незабравки, орхидеи и лалета.

   Не трябва да подарявате невъобразими фигурки и вази или масивни декорации. Водолеите не обичат лошия вкус и предизвикателния лукс.

   РИБИ - от 20 февруари до 20 март

   Жената Риби е деликатна, изтънчена и крехка. Тя е много интуитивна и има фин усет за енергията на Вселената. Тя използва естествената си елегантност и се къпе в любов. Представителките на тази зодия постоянно искат нещо, така че може да е трудно да им се угоди.

   Рибите не се интересуват от размера и цената на подаръка. Те трябва да знаят, че когато избирате подарък, сте помислили за нейните вкусове и предпочитания. Но... Като цяло на Рибите настроението им често се променя, както и техните нужди, така че ако не искате да изпаднете зад борда, попитайте я за нейните желания предварително. 
   И ако не се получи, тогава вземете красиво и скъпо бижу, което определено няма да я остави безразлична. Рибите определено ще харесат нещо мистериозно. Например подарък от благороден метал с двойно значение, който ще изглежда като талисман. 
   Можете да я зарадвате и с пижама, но нека е в любимият ѝ цвят. А ако ще е сувенир, нека е съобразен с интериора на дома ѝ.

   Подходящите живи цветя за дамите от зодия Риби са орхидеите.

   Не бива да подарявате на Рибите изискани домакински уреди и полезни за домакинството неща. Колкото и изискана и скъпа да е една прахосмукачка, те няма да я разберат.

   8 март е важен ден в живота на жената. 
   Тя очаква незабравими емоции и приятни моменти. 
   Основният съвет към вас е да избирате и да подарявате с любов!

   Разгледайте и другите селекции  за подаръци 
   Прочетох и се съгласявам с Условия за ползване.
   Прочетох и се съгласявам с Правилата за поверителност.