Вероятно има. И то не един. 
Ето сега ще ви разкажа 🙂

Играчката


Когато бях малка, дойдеше ли декември сядахме всички в къщи през почивните дни на    възрастните и започвахме да си правим коледната украса - гирлянди от цветни блокчета, звездички от бяла хартия, връх за елхата. Правихме и различни играчки, естествено. Но винаги отивахме и купувахме по една нова и блестяща от магазина. Беше вълшебен момент защото оставахме с часове и избирахме, избирахме... Така всяка нова играчка се превръщаше в част от коледната историята на нашето семейство. 

Ето защо добавих коледната играчка на Таня от Ателие ДЕКОР - Социално предприятие. За да създадете история и за вашето семейство. 

Картичката


Всички, или поне тези над 30 години, помните онези времена, когато пишехме и получавахме писма на хартия, в плик. Очаквахме ги с такова нетърпение. Пишехме ги дълго, рисувахме по тях... А коледните и новогодишните картички бяха вълшебни. Много хора дори ги колекционираха. 

Тези времена малко по малко се връщат. И започнахме именно с картичките 📨 Чували сте предполагам за Postcrossing - картичките, които свързват света. Идея си нямате колко трепетно очакване, радост и щастие може да донесе такава картичка. В днешните странни времена много семейства живеят разделени от хиляди километри. Защо и вие да не изпратите една коледна картичка на близките си точно тази година и така да започнете нова традиция във вашето семейство?!? 

Ето защо добавих ръчно рисуваната с ютия и восък и невъзможна за претворяване картичка на Мис Мари. Дори и да не я изпратите на никого можете да напишете новогодишното си пожелание за вашето семейство и да си я сложите в рамка, за да ви напомня! 

Бележника


И говорейки за картички и писма, писани на ръка, си спомних безбройните тетрадки, лексикони, бележници и тефтерчета, които изпълваха чекмеджетата на бюрото ми и винаги имаше поне едно от тях в чантата ми. Ах, онези весели лексикони, пълни с въпроси кой си, от къде си, какво и кого харесваш, защо...Същите неща ги има и сега, но под друга форма и предимно в социалните мрежи. Имах си и тефтер, в който си преписвах всичко, което ме е впечатлило от прочетените книги - абзац, отговарящ на настроението ми, стихотворение, което ме е докоснало, интересни мисли на велики хора... 

А като всяко примерно момиче си водех и дневник на преживяното, който с времето се превърна в дневник на желанията. А като много по-голяма и в дневник на лунните наричания. Защо го правя? Защото написаното на ръка и отправеното към Вселената има чудната способност да се случва 😉 Ето за това добавих малкият бележник за чудеса от Милена. Може да е винаги със вас или да е на бюрото ви, но да ви напомня да вярвате, че по Коледа се случват чудеса. А ако много, много, много вярвате в чудесата и ги записвате в него, те ще случват и през цялата ви година. 

Ето и една идея от мен - запишете си в него вълшебни пожелания за вашите близки за следващата година. Не забравяйте и себе си! Запечатайте страниците по някакъв начин така, че да не можете да ги отваряте когато разгръщате бележника. Отворете на следващата Коледа и проверете колко от написаното от вас се е случило. Ще се изненадате, гарантирам ви 🙂 

Вкус и Аромат


Ох, май леко се отплеснах, но аз съм си такава. 
Нека минем и към леко по-прозаичните неща - от храната за душата към храната за тялото.
Не че не са свързани, но... 

За Празничната трапеза в нашето семейство приготовленията започваха поне една седмица преди Бъдни вечер. Баба правеше сладка баница с орехи специално за мен, защото въобще не обичах тиква като малка. Всичко месеше и точеше на ръка. Тя ме научи на това - благодаря ти моя прекрасна бабичко!. Правеха се прекрасни меденки, слепени с домашен шипков мармалад, тулумбички, баклава... Сърмите се приготвяха в гърне и къкреха цяла нощ в печката. За Коледната вечеря, започваща от обяд, няма да нужда да разказвам, нали?!?  

Всички сме виждали постовете в социалните мрежи около и след Коледа за сърмичките, пържолите и качените около празниците килограми 😊 Тук на помощ ни идва нутриционист Влади с нейните 3 прекрасни рецепти, с които здравословно да разнообразите вашето празнично меню. Ядеш и не пълнееш! Всички искаме това! 

Медът от Ани ще ви е съвсем необходим за задължителните коледни меденки, а маслото от Див портокал на doTerra от Дани ще добави онзи коледен аромат, който всички си спомняме с носталгия. Освен за приготвяне на сладки, маслото може да използвате и като ароматизатор. Какво по-хубаво от това да ви ухае на Коледа във всяко кътче на дома ви. Капнете няколко капки от него на новата ви играчка от Таня - съвсем подходяща е за това; сложете от него в домашния си дифузер, ако имате такъв; направете си ароматизатор за гардероба или защо не и за тоалетната... Декември е Коледа все пак, нали. А това масло има и много други ползи, за които ще разберете от картичката на Дани

Да не забравя - писмото от дядо и баба Коледа, изпратено по Калина, е във формата на меденка. Голяма меденка. И божествено вкусна. 

Чашките


От както се роди сестра ми, а след няколко години и брат ми, започнах да ставам много мнителна относно моите прибори за хранене, моите панички, моите чинийки, моите чашки. Гледах с едно особено неодобрение когато трябваше да ги споделям с тях. Та от малка започнах да си имам любима чаша и някак научих всички, че много държа да си е само за мен. Така с годините си заформях по една малка колекция мои си чашки за това онова. Чаша за кафе, за чай, за сок...Като по голяма добавих и чаша за вино 🍷 

Ето защо добавих ръчно рисуваните чаши на Фани и Ели. Защо са различни? Защото и вие сте! Чашата с мандала може да не е за всеки, веселата чашка с дядо Коледа и снежковците може да се окаже първата любима на вашето дете, а коледната звезда... ами тя си е просто коледната звезда 🌸 Със сигурност няма да сложите някоя от тези чашки на празничната трапеза, но в тихото коледно утро (а и всяко следващо) можете да отпивате своята любима напитка от нея, зареяли поглед в бъдещето или по-прозаичния следващ ден... Изборът е ваш. 

Виното


Ами то пък въобще не е задължително, ако не харесвате такива напитки. 
Избрах това френско мерло с каберне совиньон и многозначителното име "Bisou" не случайно. Като малка ми беше много странно, че възрастните даваха имена на виното. Дядо, лека му пръст, наричаше своето червено лично направено "меча кръв", кръстникът ми си имаше едно бяло "сълзата на Исус". Подаряваха бутилки от тези вина по специални поводи и на специални хора. Тази "Целувка" може да бъде индиректен начин да кажете на някого колко е важен за вас. 

И моят начин да го кажа на онези от вас, които го пожелаят. 

Семенцата

Защо шишенце със семенца за засяване, късметче и рецепта за сбъдване?

Спомням си как баба говореше на цветята, люляковите храсти и смокинята в двора ни. Питах я защо го прави, а тя отговаряше, че така те раждали повече цвят и плод, ухаели повече и били по-сладки. Гледах недоумяващо и невярващо, докато като по-голяма не попаднах на японския опит с ориза и думите, отправяни към него. Вероятно много от вас са чели за него или дори са си правили експеримента в къщи и не само с ориз. Е, повярвах. И точно за това избрах това шишенце! Засявайки семенцата от него, следвайки рецептата за сбъдване на късметчето ви вие ще се грижите за тях, ще ги наглеждате, ще ги поливате, може дори и да им говорите, защо пък не! И знаейки какво се случва с японския ориз може съвсем спокойно да очаквате нареченото да ви се случи. А израсналото от тези семенца ще ви напомня, че чудесата се случват. Само трябва да повярвате в тях! 

Кутийката

Идва ред и на кутийката КУФАРЧЕ. 

Куфарът е символ на пътуващите хора. На хората, които са далече от близките си. На хората, които се завръщат у дома за Коледа, дори и само със сърцето си. Много от вас няма да успеят да съберат цялото си семейство за Коледа по ред причини. Някои от вас няма да могат да се приберат до България за този ден, но имат близки тук. Това куфарче може да е вашият начин да им кажете, че са важни за вас и ги обичате - от хиляди километри, но с много любов. 

А и е прекрасна кутийка, в която да съхранявате спомени, снимки, съкровища или каквото друго се сетите. Става и за болтчета и гайки. 

Свещта

Свещта на Таня е един завършек на идеята за Коледа. 

С прекрасно съчетания аромат на лайм, босилек и мандарина; с топлия блясък на дървения фитил неотделящ сажди и дим тя ще бъде романтичната нотка на масата ви в празничната вечер. Или просто още един начин, чрез аромата си, да ви напомня да вярвате в чудеса. 

Защо


Ами да, събрала съм точно тези съкровища в едно, защото те говорят на мен. Карат ме да си спомням моите минали прекрасни Коледи, които събираха цялото ни семейство от 11 човека на празнична вечеря. Това семейство с годините порасна много; някои напуснаха този свят; с други дори и живи, нямаме връзка, трети са толкова далече ... Но това не ми пречи да си мечтая един ден да се съберем всички заедно за една прекрасна чудна Коледа! 

Исках да я подаря и на вас! 

Със съдействието на всички момичета и сътворено с много любов! 

Ще ти разкажа приказка

🥰🎄❄️☕️ 

Утрото на 23.12. 
Или което и да е утро преди Коледа. 
Навън блести навалялият през нощта чист блестящ сняг Вие сте седнали на своето любимо местенце у дома, с чаша Мандала от Фани или с коледен мотив от Ели в ръка, от която се носи аромата на любимата ви топла напитка, подправена с меда на Ани. Пред вас е прекрасната и неповторима коледна картичка на Мис Мари, която очаква да приеме вашето семейно пожелание за новата година; да бъде сложена в бяла искряща рамка и окачена до семейните ви снимки. Или пък изпратена до тези, които няма да с вас в тези чудни дни. 

Украсената коледна елха е толкова близо до вас, че успявате да усетите аромата от Див портокал, идващ от маслото doTERRA на Дани, с което сте поръсили новата ви играчка от Таня и Ателие Декор. Денят обещава да бъде чудесен, нали?!? Вие се усмихвате... Похапвайки си от писмото на баба и дядо Коледа, изпратено по Калина във формата на меденка, си обещавате днес да усмихнете поне още един човек. 

Денят приключва бързо и вие вече сте си у дома в очакване на празниците. Спокойна вечер, събрала всички ви около масата. Запалили сте ароматната свещ от Таня и сте отворили бутилка "Bisou" (само за възрастните, нали). Отваряте бележника от Милена и всички заедно записвате желанията си за новата година - чудно прекрасни, дори невъзможни, но идващи от сърцата ви. В това прекрасно настроение решавате и кое здравословно ястие от рецептите на Влади да приготвите за Бъдни вечер или коледната трапеза. Очаква ви и прекрасната саксийка, в която да засадите вашето късметче за предстоящата година, което сте открили в шишенчето със семена за сбъдване. 

Аз си го представих! А вие? 

Една кутийка, пълна с всички тези съкровища, може да направи и вашата Коледа толкова специална, колкото си я пожелаете. 
Само се свържете с нас - ние ще направим останалото. 

Можем да я изпратим и на вашите близки до всяка точка в България! 

Разбери защо реших да създам Коледа в Кутия

Прочетох и се съгласявам с Условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам с Правилата за поверителност.